KAASFONDUE á la Bourtange ALCOHOLVRIJ
Overzicht4 personen:
3 uien
3 teentjes knoflook
80 gr boter
50 gr bloem
1 runderbouillontablet
400 gr extra belegen geraspte kaas 400 gr comte geraspte kaas 4 dl melk
Bereidingswijze:
Los het bouillontablet op in 1 dl water en laat dit afkoelen. Snijd de uien en de knoflook fijn en bak ze op laag vuur in 30 gr boter glazig. Maak een roux van de bloem en 50 gr boter. Voeg de bouillon aan de roux toe en zoveel melk tot een mooie gladde saus ontstaat. Roer er vervolgens het ui-knoflookmengsel door. Breng het op halfhoog vuur al roerend op temperatuur en laat er langzaam de kaas in smelten. Blijf roeren tot alle kaas is gesmolten.
Lekker met Spaans brood, voorgekookte champignons,
stukjes paprika en kleine geblancheerde roosjes bloemkool of broccoli.